Zlatá línia

Výnimočné vína najvyššej kvality

Biele vína

Rizling rýnsky 2015

suché biele víno

Rizling rýnsky je svieže víno žltozelenej farby s citrusovo-lipovou vôňou a s vyšším obsahom kyselín. Jeho chuť oceníme predovšetkým v kombinácii s husacinou a lokšami. 
Odporúčaná teplota podávania je 10 – 12°C.

Cena:

 
4,50

Chardonnay 2015

suché biele víno

Chardonnay je jemné víno zelenožltej farby s vôňou južného ovocia. Harmonická chuť je doplnená príjemnými kyselinkami. Odporúča sa k bielemu mäsu a rybám. 
Optimálna teplota podávania je 10 -12°C.

Cena:

 
4,50

Veltlínske zelené 2015

suché biele víno

Veltlínske zelené je príjemné víno svetložltej farby s výraznou hroznovo-kvetinovou vôňou. Charakterizuje ho chuť horkých mandlí a harmonická kyslosť. Najlepšie chutí k šalátom a ku grilovanému bravčovému mäsu. 
Odporúčaná teplota podávania je 10 – 12°C.

Cena:

 
4,50

Rizling vlašský  2015

suché biele víno

Rizling vlašský je víno žltozelenej farby s vôňou viničového a lipového kvetu. Plná chuť je doplnená jemnými kyselinkami. Najlepšie chutí k hydine, rybám a tvrdým syrom. 
Odporúčaná teplota podávania je 10 – 12°C. 

Cena:

 
4,50

Müller Thurgau  2015

suché biele víno

Műller Thurgau je ľahšie víno zelenožltej farby s jemnou vôňou muškátového orecha. Harmonická chuť je doplnená príjemnými kyselinkami. Najlepšie chutí k šalátom, hydine a cestovinám. 
Odporúčaná teplota podávania je 10 – 12°C.

Cena:

 
4,50

Rulandské šedé 2012

polosuché biele víno

Rulandské šedé je víno zlatožltej farby s jemným ružovkastým nádychom. Jeho vôňa je neutrálna s ovocnými tónmi. Víno je harmonické, vláčne, v jeho chuti môžeme hľadať pomaranč, oriešky, ale aj chlebovinku, alebo včelí vosk. Vychladené víno na 10°C - 12°C odporúčame podávať k hustým polievkam, koreneným jedlám, špecialitám z rýb, ale aj dezertom.

Cena:

 
4,50

Sauvignon blanc  2015

polosuché biele víno

 

Cena:

 
4,50

Červené vína

Frankovka modrá 2015

suché červené víno

Frankovka modrá je víno tmavorubínovej farby s vôňou tmavého ovocia a škorice s typickými jemnými trieslovinami. Odporúčame podávať k jedlám z tmavého mäsa.
Odporúčaná teplota podávania je 17 – 18°C.

Cena:

 
4,50

Dornfelder 2015

suché červené víno

Dornfelder charakterizuje vyššia farebná intenzita s nádychom do fialova. Je to ľahšie víno s jemnými kyselinkami. V chuti prevažujú tóny zrelých jahôd a bobulového ovocia. Najlepšie chutí k jedlám z tmavého mäsa, ideálne sa snúbi s divinou.
Odporúčame podávať pri teplote 16 – 18°C.

Cena:

 
4,50

Alibernet 2015

dezertné polosuché víno z čiernych ríbezlí

Čierny Johan špeciál je dezertné víno z čiernych ríbezlí s vyšším obsahom cukru, príjemnou chuťou a vôňou dozretého ovocia. Vyrobené je podľa klasickej "Devínskej receptúry".
Odporúča sa podávať vychladené.

Cena:

 
4,50

Ovocné vína

Čierny Johan špeciál 2012

dezertné polosladké víno z čiernych ríbezlí

Čierny Johan špeciál je dezertné víno z čiernych ríbezlí s vyšším obsahom cukru, príjemnou chuťou a vôňou dozretého ovocia. Vyrobené je podľa klasickej "Devínskej receptúry".
Odporúča sa podávať vychladené.

Cena:

 
4,50

Čierny Johan špeciál 2012

dezertné polosuché víno z čiernych ríbezlí

Čierny Johan špeciál je dezertné víno z čiernych ríbezlí s vyšším obsahom cukru, príjemnou chuťou a vôňou dozretého ovocia. Vyrobené je podľa klasickej "Devínskej receptúry".
Odporúča sa podávať vychladené.

Cena:

 
4,50

Vínny nápoj z bazového kvetu 2015

 

 

Cena:

 
3,00